Bel of WhatsApp

Le Marche biedt uitstekende mogelijkheden om actief te zijn tijdens uw vakantie. Bergen, heuvels en kust zijn op korte afstand van elkaar gelegen. Hierdoor zijn er diverse mogelijkheden. De bergen en heuvels lenen zich uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden. Langs de kust zijn diverse mogelijkheden voor zeilen en surfen. Verder beschikt Le Marche over een goed een centraal gelegen 18 holes golfbaan. 

Op deze pagina treft u informatie aan over de diverse mogelijkheden. Meer weten, aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag.

Wilt u zijn 2-en op vakantie naar Le Marche, Italie?  Als stel of koppel zijn er behoorlijk wat mogelijkheden. Wij hebben die accomodaties geselecteerd waar het samen goed toeven is. Mooi gelegen, en niet te druk en goede uitvalsbasis om de regio te verkennen, actief te zijn en fijn om terug te komen en te ontspannen bij het zwembad. Onze selectie bestaat zowel uit vrijstaande Vakantiehuizen als mooie Appartementen in een Agriturismo of Countryhouse. 

 

Wandelen in Le Marche

Le Marche, Italie is een wandelregio bij uitstek. Zelf zijn we hier vaak op pad om mooie wandelingen te maken. Een stukje het binnenland in, aan de voet van en in de bergen vind je de meeste wandelroutes en mogelijkheden. Maar ook aan de kust, Parco San Bartolo bij Pesaro en de Monte Conero bij Ancona, kun je heerlijk lopen, met uitzicht op zee. In het zuiden van Le Marche vind je de bekendste wandelbestemming, het nationale park van de Monte Sibilinni, een waar wandelparadijs.

Verspreid over Le Marche vind je een groot aantal uitgezette of beschreven wandelingen. Zelf hebben we er veel gemaakt uit het –duitstalige- boekje ‘Marche – Adriakuste’ (zie ook bij ‘Gidsen’). Lange en korte wandelingen met diverse moeilijkheidsgraden. Verder beschikken de volgende gebieden over goede, veelal bewegwijzerde, mogelijkheden.

 

Wandelen bij Parco San Bartolo Le MarchePesaro, in het ten noorden van Pesaro gelegen Parco San Bartolo vind je een aantal mooie wandelingen waarbij je afwisselend uitkijkt over zee en de prachtige dalen aan de landzijde. Een aantal leuke dorpjes, zoals Fiorenzuola- bieden een leuke stop op rond te kijken en van het uitzicht te genieten. Je kunt onderweg natuurlijk ook afdalen naar zee en even lekker zwemmen.

Le Marche, Monte Cesane, Fossombrone WandelenFossombrone, De Monte Cesane is een van onze favorieten. Net boven Fossombrone gelegen biedt het een groot aantal afwisselende en goed bewegwijzerde wandelingen. Diverse route's die je met de kaart zelf aan elkaar kunt rijgen voor een wandeling op maat. De kaart is verkrijgbaar bij het gemeentehuis, aan het einde van de gezellige 'Corso' . Prima mogelijkheden om met een cappucino de route voor te breiden. Boven op de Monte Cesane vind je ook nog een klein barretje, La Baita, gewilde picknick plek met 'authentieke' bediening. Erg leuk. Iets verderop vind je ook de Furlo kloof met daarboven de Monte Paganuccio. Daar kun je ook een heerlijke rondwandeling maken. Je kunt ook naar boven rijden en daar de rondwandeling starten. Tip, kies een dag uit met mooi helder weer, de uitzichten zijn werkelijk spectaculair!

Monte Nerone Le Marche wandelenPiobbico, Apecchio, De startplaatsen voor diverse wandelingen op en nabij de Monte Nerone. De plaatsjes zijn erg leuk en op de Monte Nerone zijn een groot aantal wandelingen aangegeven. Een echt sportief gebied waar ook veel gefietst wordt (de Giro d' Italia passeert hier ook regelmatig), in de winter wordt er ook geskied en in de zomer zie je ook regelmatig paragliders actief zijn. Na de wandeling is een bezoek aan Ristorante Martinelli zeker een bezoek waard. Hier kun je o.a. een heerlijke plank met snijwaren en kaas nemen en aan de overzijde in het gras picknicken.  

Carpegna. Dit aan de voet van Monte Carpegna gelegen stadje is een startpunt voor veel wandelingen. Vanuit Carpegna leidt een mooie wandelroute omhoog tot bovenaan de 'klif'. Prachtig uitzicht op bergen en zee. Hier kun je in de winter ook skiën. Vanuit Carpegna start ook de bijzonder mooie wandeling langs de Sasso Simonetta en Simoncello met de ‘verloren’ stad. Het hele gebied is populair bij wandelaars, mountainbikers en fietsers. Sportieve sfeer!

Monte Acuto Le Marche WandelenCagli, Cantiano; zijn de toegangsplaatsen voor wandelingen op de Monte Catria en Monte Acuto. (Tip, een leuke startplek is ook aan de andere zijde bij Frontone, daar kun je met een lift naar boven). Uiteraard kun je helemaal vanaf beneden beginnen maar wil je echt rondom de top lopen rijd dan via Cantiano (ook leuke stop) naar het 'zadel' tussen de Monte Catria en Monte Acuto, van daar uit kun je prima starten.

Fabriano, diverse wandelingen in de nabijgelegen natuurparken ‘Parco del Monte Cucco’ en ‘Parco Naturale Regionale Gola della Rossa e di Frasassi’ Bijzonder mooi gebied en geeft je ook de kans de beroemde grotten van Frassassi te bezoeken.

Monte Conero Le Marche WandelenAncona, ten zuiden van Ancona steekt de Monte Conero in zee. Bij het bezoekerscentrum bij Sirolo kun je een prima kaart krijgen waarop alle mogelijkheden van het park en wandelroute's staan aangegeven. Wij zelf vinden de route die langs de kust leidt het mooiste. Een handig startpunt hiervoor is 'Fonte d' Olio' , ca 1 km vanfa Sirolo richting Ancona. Daar start ook een route. Tijdens de wandeling loop je soms op de rand van de berg, meer dan 200 m boven de zee. Werkelijk prachtig en spectaculair.

Cingoli Le Marche WandelenCingoli, centraal in Le Marche gelegen mooi stadje. Hier kun je even lekker rondlopen en op het centrale pleintje een heerlijke cappucino krijgen (met heel lekkere broodjes en leuke bediening). Net buiten het dorp start een mooi wandeling die je naar het stuwmeer brengt, aan de oever diverse mogelijkheden om te picknicken en te zwemmen.

Abbadia Fiastra Le Marche WandelenUrbisaglia, hier vlakbij vind je een mooi abdij,  Abbadia di Fiastra (die sowieso een bezoekje waard is) een aantal winkeltjes, moestuinen, kruidentuinen en vee. Hiervandaan kun je of een -korte- rondwandeling maken, met vogeluitkijkpunten of een langere die je door de nabijlegen heuvels en langs de rivier terug voert. Ook bijzonder geschikt om met kinderen te doen. Er is echt wat te zien!

Monte Sibillini Le Marche Wandelen
 

Monte Sibillini Le Marche WandelenAmandola, Sarnano, zijn slechts twee van de mooie steden aan de rand van een van de mooiste natuurparken van Italie, De Monte Sibellini. Dit is echt een waar wandelparadijs met ongekend veel mogelijkheden. Veel verschillende mogelijkheden tot echt zwaar aan toe. maar ook wat meer 'normale' route's tref je veel aan. Wij vinden die aan de voet van de Monte Vettore wel een hele mooie. Starten vlak bij Montemonaco, in het gehuchtje Vallecracia, begint een mooi wandeling die je onderlangs de Monte Vettore leidt. Mooie bossen en bergweiden en een prachtig uitzicht op de toppen.!

Le Marche WandelgidsUiteraard is dit slecht een 'greep' uit de vele mogelijkheden. Ben je geintereseerd in meer mogelijkheden? Kijk ook eens in het boekje ‘Marche – Adriakuste’, een duitstalige wandelgids voor Le Marche. Klik op de afbeelding om het direct bij de uitgever te bestellen. En natuurlijk kun je het ook ons vragen, we helpen je graag verder. 

Wandel Accomodaties

Krijg je al zin om fijn op pad te gaan? Wij hebben alvast een selectie gemaakt van Appartementen in een Agriturismo en diverse Vakantiehuizen die zeer geschikt zijn. Vanuit die accomodaties kun je zo, of op korte afstand, op pad. Informatie over wandelroute's en startpunten is ter plaatse aanwezig. Kijk hier voor onze selectie van Wandelaccomodaties.
 

Fietsen in Le Marche

Le Marche leent zich uitstekend om er met de fiets op uit te gaan. Zowel met de racefiets of mountainbike, de sportieve fietser of mountainbiker kan hier goed aan zijn trekken komen. Niet voor niets doet de Giro d’Italia vrijwel elk jaar Le Marche aan met diverse –berg- etappes.

Fietsen in Le Marche Italie

Fietsen in Le Marche Italie, CarpegnaIn het noorden van Le Marche is vooral het gebied rond Fossombrone en Cagli populair. Hier vind je ‘echte’ bergen zoals de Monte Nerone, Monte Catria en Monte Petrano. Over de diverse heuvels is het mooi toeren en ook serieuze bergen om eens goed te beklimmen. Voor diegenen die wel willen klimmen, maar toch iets rustiger aan ligt boven Fossombrone de Monte Cesane, mooie routes met goede wegen. Hier vind je ook een behoorlijk aantal aangegeven mountainbike route’s. En… na de inspanning kun je overal in de omgeving genieten van een heerlijke pasta met truffels, je bevindt je hier vlak bij ‘il capatale dell Tartufo’  Acqualagna!

Mountainbiken Le Marche ItalieOok het gebied rondom de Monte Carpegna is erg mooi en interessant (niet voor niets het trainingsgebied van Marco Pantani.) Zowel fietsers als mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Een echt sportief gebied, met de mountainbike is een route langs de Sasso Simone en Simoncello een echte uitdaging. In de omgeving vind je veel restaurantjes die de inwendige mens kunnen versterken. In Carpegna zelf is een informatiepunt met routes en kaarten.

Fietsen in Le Marche, Monte ConeroIn het midden van Le Marche kun je kiezen om vlak bij zee te blijven. De Monte Conero steekt net ten zuiden van Ancona in zee en biedt veel mogelijkheden om te fietsen over de wegen en te mountainbiken over de paden. In het bezoekerscentrum bij Sirolo kun je een prima kaart krijgen waarop alle mogelijkheden van het park staan aangegeven. Na de tocht kun je natuurlijk afdalen naar een van de stranden bij Numana, Sirolo of Portonovo voor een heerlijke pasta met  vis en een verfrissende duik in zee.

Fietsen in Le Marche ItalieIn het binnenland vind je in de omgeving van Fabriano - vlak bij de beroemde grotten van Frasassi - het  ‘Parco del Monte Cucco’ en ‘Parco Naturale Regionale Gola della Rossa e di Frasassi’ . Bijzonder mooie gebieden met veel mogelijkheden. Ook de grotten van Frasassi zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, en je koelt hier lekker af. 

Fietsen in Le Marche Itlaie, Monte SibilliniIn het zuiden van Le Marche vindt je een van de mooiste natuurparken van Italie, De Monte Sibillini. Met de steden Amandola, Sarnano en Arquata del Tronto als uitgangspunt is er een ongekend aantal mogelijkheden om met de fiets of mountainbike op stap te gaan. Je kunt hier ook mooi rondritten maken waarbij je ook in Umbrie komt. In de diverse steden is veel informatie over de mogelijkheden aanwezig.

Uiteraard is het niet 'verplicht' de bergen in te gaan. Op heel veel plekken kun je door het heerlijke heuvellandschap van Le Marche fietsen. Met de mountainbike is het ook prima dwalen over de vele strade bianche, de witte grindwegen, waar je het platteland goed kunt beleven.

Fiets Accomodaties

Krijg je al zin om fijn op pad te gaan? Wij hebben alvast een selectie gemaakt van Appartementen in een Agriturismo en diverse Vakantiehuizen die zeer geschikt zijn. Vanuit die accomodaties kun je zo, of op korte afstand, op pad. Informatie over fietsroutes en fietshuur en startpunten is ter plaatse aanwezig. Kijk hier voor onze selectie van Fietsaccomodaties

Golf in Le Marche

Le Marche Golf

Hoewel Le Marche niet bekend staat als een ‘golf'  bestemming zijn er een aantal goede mogelijkheden om deze sport te beoefenen. De bekendste baan in de ‘Conero golf club’ vlak bij Ancona / Sirolo gelegen met een 18 holes baan. Hier kun je aan de rand van het natuurgebied Monte Conero in mooie glooende omgeving heerlijk golfen. Bezoek daarna ook zeker Numan of Sirolo aan de prachtige riviera del Conero.

Verder viond je in Le Marche een behoorlijk aantal kleinere banen met 9 holes en oefenmogelijkheden.

Le Marche  Golfclub Monte ConeroMontefiore del Aso 
Fano 
Ancona (Camerata) 
Jesi 
Net over de grens van Le Marche, in het noorden bij Cattolica, is een zeer mooie en complete club. Riviera Golfresort 

Watersport Le Marche

Echte watersporten zoals we in de lage landen gewend -zeilen, windsurfen, kitesurfen- zijn kun je in Le Marche vrijwel alleen op beginners nivo doen. Zeker in de zomer. Belangrijkste oorzaak is het ontbreken van echte -stabiele- wind in deze periode. Meestal steekt er in de loop van de middag wel een bries op. Op slechts enkele plaatsen is die zo hard dat je echt kunt windsurfen bijvoorbeeld. Kitesurfen zie je dan ook eigenlijk alleen in de winter plaats vinden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er aan de kust niets te sporten valt, juist op het strand worden de populairtse Italiaanse sporten door beoefend en zijn er ook de faciliteiten voor. Waar gaat het om ? Voetbal en Volleybal in de stranduitvoering

Beach Volley

Een van de populairste sporten die aan de kust van Le Marche beoefend wordt is Beach Volley. Vrijwel elke Bagni (strandtent) heeft wel 1 of meerdere velden. En hier wordt ook druk gebruik van gemaakt. Het is een van de weinige activiteiten die ook  -zeker in het weekend- op alle uren van de dag wordt gedaan. Veelal is er ook verlichting, zodat er ook 's avonds gespeeld kan worden.
Als gast van de Bagni -je heb een ligbed / parasol- kun je hier gewoon gebruik van maken.

Beach Tennis

Beach Tennis Le Marche ItalieOp de stranden van Le Marche wordt  op dezelfde velden als voor beach volley ook heel veel beach tennis gespeeld. Zowel enkel als dubbel (mix) zijn erg populiar. Hier worden op veel plaatsen ook lessen in gegeven. De combinatie van zon en mul zand maakt dit ook een echte oppepper voor het uithoudingsvermogen!

Beach Voetbal

Voor diegenen die ook op vakantie in Le Marche willen voetballen kun je ook op het strand goed terecht. Door de op vele plekken langzaam aflopende stranden wordt er ook veel in het water gevoetbald (mooi gelegenheid om die omhaal eens uit te proberen ).
Voor het serieuzere werk wordt er ook veel voetvolley gespeeld op de beach volley velden. Verder zijn er voor de liefhebbers ook veel mini tennisbanen - hardcourt - waarop voettennis kan worden gespeeld.