Bel of WhatsApp

De Adriatische kust

Kaart Adriatische Kust Le Marche italie
De Adriatische kust van Le Marche heeft een flinke lengte, wel 180 km. Voor het grootste deel tref je hier fijne zandstranden aan, maar ook mooie baaitjes. Het bekendste punt is wel Sirolo en Numana waar de Monte Conero de zee in steekt.  Uiteraard vind je de bekende badplaatsen zoals in het noorden Gabice Mare, Pesaro en Senigallia. Ten zuiden van Ancona vind je brede zandstranden en bekende badplaatsen zoals Porto San Giorgio, Grottamare en het onder Italianen populaire San Benedetto del Tronto.  

Stranden Adriatische Kust

 

Adriatische Kust Le Marche Italie

De stranden van Le Marche langs de adriatische kust zijn over het algemeen heel schoon. Dit is te herkennen aan de ‘blauwe vlag’ ofwel ‘de bandiera blu’. (klik hier voor het overzicht van de schone stranden ). Daar waar je die ziet is het water schoon en vind je ook verschillende faciliteiten.

Op veel stranden tref je de bekende Italiaanse bagni’s aan. Een goed onderhouden, en dagelijks schoongemaakt strand met de bekende ligbedden en parasols. Vrijwel altijd met een ‘bar’ waar je een lekkere cappuccino, broodjes, ijsjes en drankjes kunt krijgen. Veelal kun je er ook sporten, beachvolleybal, Beach tennis en vaak ook tafeltennis. De Italianen zijn daar behoorlijk fanatiek in, tot laat in de avond.

Uiteraard vind je ook ‘vrije’ stranden, waar je je handdoek kunt uitspreiden, meestal aan het einde van de parasol zone en vaak ook centraal in het strandgebied gelegen.

Meer weten over de stranden en gebruiken? Kijk ook bij Te Doen in Le Marche 

Badplaatsen Adriatische Kust Le marche

 

Senigallia Le Marche Italie

De bekendste badplaatsen, van noord naar zuid langs de Adriatiche kust zijn:  Gabice Mare, Pesaro, Fano, Senigallia, Sirolo, Numana Porto Recanati, Porto san Giorgio, Grottamare en san Benedetto del Tronto.

Aangezien de Italianen zelf echte strandliefhebbers zijn is het in de weekenden behoorlijk druk. Hele families en vriendgroepen trekken dan naar het strand en zorgen voor een gezellige drukte. Maar buiten deze grotere plaatsen zijn er heel veel leuke plekken waar het ook prima toeven is.

Zelf vinden wij het strand tussen Pesaro en Fano bij ‘Fosse sei Ore’ erg prettig. Leuke strandtenten en met een beetje lopen ook rustige stukken te vinden. In het zuiden vinden we Pedaso, Cupra Marittima en Grottamare erg leuk. Kleine plaatjes met een leuke boulevard en een echt mediterraan karakter.

Ben je op zoek naar een Vakantiehuis of Agriturismo waar je vakbij het strand zit? Klik hier voor de Vrijstaande Vakantiehuizen of hier voor Appartementen in een Agriturismo.

 

Met de hond naar het strand

 

Met hond naar strand Le Marche

Neem je je hond mee op vakantie houd er dan rekening mee dat die niet overal is toegestaan. Toch zijn er behoorlijk wat plaatsen in Le Marche waar je je hond mee kan nemen naar het strand. Een overzicht van de adressen waar je welkom bent vind je hier.

Uiteraard zoek je dan ook een Vakantiehuis, Agriturismo of Appartement waar je je huisdier mee kunt nemen, kijk hier voor het overzicht van die adressen waar honden welkom zijn.

Vakantiehuizen Adriatische Kust

 

Strand Adriatische Kust Le Marche, Italie

Wanneer je een liefhebber bent van strandbezoek en de steden langs de Adriatische Kust dan is een vakantiehuis vanwaar uit je dat makkelijk kunt bereiken natuurlijk wel zo fijn. Wij hebben die selectie alvast gemaakt. Mooie vakantiehuizen met uitzicht en zwembad op korte afstand van de kust en stranden van Le Marche en natuurlijk ook Appartmenten in een Agriturimo die dicht bij de kust gelegen zijn.
Bekijk  de Vakantiehuizen die daar aan voldoen.
Bekijk de Appartementen in Agriturismo's.