Bel of WhatsApp

Giro d' Italia 2013

In de periode 4 tot en met 26 mei vindt de Giro d' Italia weer plaats. De belangrijkste wielertocht in Italie. Ook dit jaar doet de Giro ook Le Marche weer aan. Op zaterdag 11 mei is er de individule tijdrit van Gabbice Mare naar Saltara! Er is dus echt wat te zien !

De Ronde van Italië van 2013 bevat behalve een paar legendarische beklimmingen een flink aantal kilometers tijdrijden. Zo bleek bij de presentatie in Milaan. Individueel moet er bijna 75 kilometer tegen het uurwerk worden gefietst. Ook is er een ploegentijdrit over ruim zeventien kilometer.

Naast drie tijdritten biedt de Giro d’Italia 2013 ook zware bergritten over de Gavia, de Stelvio en de Galibier. De ronde begint op 4 mei in Napels en voert de renners, in tegenstelling tot andere jaren, door een groot deel van Italië. Veel etappeplaatsen liggen aan de oostkust, maar ook Toscane komt aan bod. Op 12 mei fietsen de renners over het WK-parcours van 2013 in Florence.

Op 19 mei beklimt het peloton de Galibier, zij het van de andere kant dan die waarop Andy Schleck zegevierde in de Tour van 2011. En op 25 mei, in de voorlaatste etappe, ligt de finish op Tre Cime Lavaredo. Daar hield Eddy Merckx huis in 1968, tijdens zijn eerste zegetocht door Italië. De laatste keer dat de Giro deze col opnam in het parcours, was in 2007. Die etappe werd gewonnen door de latere dopingzondaar Riccardo Ricco. De editie van 2012 was een prooi voor Ryder Hesjedal. De Canadees bleef Joaquim Rodriguez en Thomas de Gendt voor.

Lees meer over de Giro op de site van La Gazetta dello Sport