Bel of WhatsApp

Internet op vakantie

Voor steeds meer mensen is het beschikking hebben van internet op vakantie belangrijk. Echter "roamen" met je smartphone of tablet blijft een dure bezigheid. Gelukkig gaan de tarieven behoorlijk omlaag en zij  er steeds meer vakantiepaketten beschikbaar.

Bij de meeste Nederlandse en Begisch eproviders kun je nu een tijdelijk buitenland pakket 'aanzetten' zodat je gedurende de vakantie tegen een vast, relatief laag, tarief internet kunt gebruiken. Veelal is een SMS voldoende om het aan te zetten. na de gekozen periode eidigt het abonnement vanzelf.

Wifi ter plaatse blijft natuurlijk het fijnste. Niet alle acomodaties kunnen daar in voorzien. Door de veelal landelijke ligging is een vaste telefoonaansluiting niet aanwezig en is een wifi oplossing soms niet mogelijk. We hebben een aantal oplossingen die wel werken op een rijtje gezet.

Ook zelf merken we dat beschikken over internet "in campagna" niet altijd even makkelijk is. Wanneer we onderweg zijn of ergens verblijven dan willen we toch graag op de hoogte blijven en kunnen communiceren. We hebben ons wat in verdiept, ook vanwege de vragen van klanten. Dit zijn de oplossingen:

De mooiste oplossing is een mobiele router. Hierin kun je dan een ter plaatse aangeschafte sim kaart van Italië in doen. Dit kan zowel een prepaid kaart zijn of een "abonnement" wat je dan kunt activeren en stoppen wanneer je wilt. Kom je vaker in Le Marche of Italië dan is de laatste optie wel erg handig. Met de mobile router maak je verbinding en vervolgens heb je een eigen mobiel wifi netwerk waar verschillende mensen gebruik van kunnen maken. Over het algemeen biedt TIM de beste dekking, maar als je het zeker wilt weten kun je het beste bij een verkooppunt dicht bij je veblijfadres informeren.

Wij zelf hebben er een in NL gekocht bij de routershop (klik hier voor productspecificaties). Als we onderweg zijn activeren we hem en kunnen we met de laptop, smartphone en ipad gewoon onze dingen doen. Hij is sim-lock vrij, dus wanneer we in Nederland zijn dan stoppen we er een nederlandse sim kaart in en presto!

 

Je kunt natuurlijk ook voor de laptop met een "dongel" werken. Ook deze kun je bij de routershop  verkrijgen, let er wel opdat hij sim-lock vrij is.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben? mail of bel ons, we helpen je graag verder.