Bel of WhatsApp

Kindvriendelijke Vakantie in Le Marche Italie

 

Italianen zijn gek op kinderen. Hoewel de families nu meestal klein zijn vinden ze het erg leuk kinderen te zien en ontmoeten. Wat hen vooral opvalt aan de noord Europese kinderen is dat die zo beleefd zijn! Ze vinden het erg leuk dat kinderen vragen stellen, zich voorstellen en een hand geven. Voor ons wellicht normaal, Italianen vinden dat toch wel bijzonder.
Hoe dan ook je voelt je in Le Marche met kinderen overal welkom.

Kindvriendelijke Verblijven Le Marche

Kindvriendelijk Vakantiehuizen Le MarcheWij hebben die Vakantiehuizen en Appartementen die als kindvriendelijk beschouwd kunnen worden geselecteerd. Voor de selectie daarvan hebben we de criteria aangehouden van Corine Voesenek van 30+ kids. Dat betekent in ieder geval dat de eigenaren het leuk vinden om kinderen te ontvangen, dat je het zwembad niet zomaar in kunt lopen, en dat er kinderbedjes en kinderstoelen aanwezig zijn. Verder zijn er meestal speelvoorzieningen en/of een voetbalveldje. De gedetailleerde informatie hierover vind je bij elke accommodatie.

Te Bezoeken met Kinderen

Uiteraard zijn er heel veel zalen die je met kinderen kunt bezoeken. Wij hebben er een aantal geselecteerd die wij zelf en ook onze gasten de moeite waard vonden.

Le Marche Kasteel GradaraLe Marche Waterpark Eldorado Apiro

Kasteel van Gradara

Ten noorden van Pesaro, afslag Cattolica, ligt het dorpje Gradara met een prachtig uitzicht en groot kasteel. Je kunt er over de muren lopen, ridderuitrustingen en wapens zien.

Waterpark Eldorado

In het midden van Le Marche, bij Apiro (Ancona met de 4 baansweg landinwaarts) vind je het waterpark Eldorado. Veel glijbanen en zwembaden en … de langste glijbaan van Europa!

Dierentuin Ancona

Vlak bij Ancona –Falconara- vind je een bijzonder leuk gelegen en aardige dierentuin. Veel groen en leuke sfeer. Heel relaxed en toch veel te zien.

Kasteel San Leo

In het noorden en binnenland, op de grens met Emiglia Romagna, vind je San Leo. Een middeleeuws dorpje aan de voet van een hoge rots met daarop een enorm kasteel. Prachtig uitzicht, veel wapens en een museum met ‘aansprekende’ martelwerktuigen!

Waterparken Ricione

Vlak bij de afslag Ricione, al vanaf de snelweg te zien, bevinden zich 2 waterparken Aquafan en Oltermare. Echt groot met heel veel voorzieningen.

Le Marche Grotten van FrassasiLe Marche Kindvriendelijke Stranden

Grotten van Frassasi

De Grotten van Frassasi, vlak bij Fabriano, zijn zeer de moeite waard. Nog niet al te lang geleden ontdekt en een van de grootste grottenstelsels van Europa. Bezoek, alleen onder rondleiding, zeker de moeite waard.

Stranden

En natuurlijk de standen van Le Marche. Vrijwel overal zandstrand en zacht aflopend. Bij de vele, vele, strandtenten –bagni’s- vind je de bekende parasols met bedden en stoelen maar ook vaak speelvoorzieningen, een barretje, douches en toiletten. 

Uit eten met Kinderen

Le marche uit eten met KinderenKinderen zijn ook als het om uit eten gaat meer dan welkom. De meest restaurants kennen geen kindermenu’s. Wel kun je heel makkelijk kinderporties bestellen. Willen ze gewoon mee eten dat kan natuurlijk ook. Het is ook heel gewoon om een beperkt aantal porties te bestellen. Wil je toch wat van alles proeven, neem dan gewoon 2 pasta’a voor z’n vieren. Ga je eten bij ene agriturismo dan is het helemaal niet gek als de kinderen gewoon buiten spelen en zo nu en dan mee-eten. Kortom heel gemakkelijk en plezierig.