Bel of WhatsApp

 

 

Le Marche, De Marken, PozzuoloUiteraard kunnen wij, als Vivere e Gustare, enthousiaste verhalen vertellen waarom Le Marche zo'n heerlijke streek is. En u zult van ons ook niet anders verwachten ;)  Daarom hebben wij mensen die vaker terugkeren naar De Marken gevraagd te vertellen waarom juist zij hier terugkomen. Ieder heeft zo zijn eigen reden om terug te keren, maar er zijn ook veel overeenkomsten.
Wilt u ook aangeven waarom u Le Marche zo'n heerlijke regio vindt? Laat het ons weten en wij publiceren uw verhaal graag!

Afwisselend Le Marche

Familie Nas Le Marche De MarkenWaarom we toch weer steeds terugkomen naar Le Marche en jullie... ik weet niet hoeveel woorden je in gedachten had maar laat ik eens proberen: 

Voordat we kinderen kregen reisden we met name naar bestemmingen buiten Europa om zo Europa te bewaren voor ‘als er kinderen zijn’. Toen de eerste geboren was zijn we na een korte test in Luxemburg voor het eerst naar Italië gereden om van Toscane te gaan genieten. Toscane sprak ons vooraf erg aan met betrekking tot de cultuur, eten, natuur en vriendelijkheid van de mensen... echter voor een volgende keer was Toscane al een ‘tick-in-the-box’ dus werd het nu Umbrië.

Umbria gaf ons een heel vergelijkbaar prettig gevoel met als extra dat het net wat minder toeristisch was. Omdat we in principe niet terug gaan naar een plaats waar we al geweest zijn werd de  ‘gok’ gewaagd naar het veel minder bekende Le Marche want de ouders van mijn vrouw gaven aan dat wij als echte Italië liefhebbers het daar zeker leuk zouden vinden.

Familie Nas Le Marche De Marken MondavioEn inderdaad Le Marche was weer de mooie mix van cultuur, natuur, eten en vriendelijkheid maar als extra het veel minder toeristische gevoel als je de dorpjes bezoekt en door de bergen rijdt.... bijna een gevoel van  lekker ontdekken. Het ontdekken van plekjes waar nog niet veel bekenden zijn geweest en je niet overal Nederlands hoorde. We hebben in Le Marche prachtige huizen kunnen huren via Leo en Lilian, die ook heel goed konden adviseren wat het beste bij onze voorkeuren past voor de mix van cultuur (leuke oude stadjes, bezienswaardigheden) en natuur.

We hebben nu zo’n 4 keer Le Marche bezocht met soms 2 weken dezelfde locatie en soms per week iets anders, deze keer gaan we vanuit Le Marche ook weer delen van Toscane en Umbrië  ‘ontdekken’ zodat we het beste van alles combineren met als vast basis Le Marche.

De afwisselingen in Le Marche trekken mij persoonlijk het meest, de heerlijke stille bergwegen, de berggebieden met hoge bergen, de mooie vergezichten, de leuke lieve dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, het strand met de leuke restaurantjes en prachtige plaatjes, en het mooie weer (naast de zeer lieve en vriendelijke lokale mensen) en dat alles voor een prijs dat ik me nooit echt zorgen hoef te maken hoeveel we als gezin met 4 kinderen uitgeven terwijl we van alles genieten.

Familie Nas Le Marche De Marken Penna san GiovanniAls je de hele wereld bereist voor je werk (en dus heel veel moois ziet..) maar nog steeds zo goed kunt genieten van Le Marche, zoveel dat we steeds tegen de gewoonte in terugkomen, en nu ook vrienden  ‘overhalen’ net wat verder Italië in te rijden.... nou dan hebben we ons gebied gevonden. Overigens hebben we ook een keer dat andere land geprobeerd waar de wijnen ook aardig zijn (men claimt zelf dat het de beste zijn), maar onze sterke voorkeur gaat naar de lieve Italiaanse mensen en hun heerlijke wijnen.

Familie Nas Le Marche De MarkenWe kiezen niet voor één huis of een stad/dorp maar voor een gebied en via Leo en Lilian maken we steeds weer kennis met een ander geweldig huis om van daaruit weer iets extra’s toe te voegen aan onze Le Marche herinneringen. Ooit, wanneer de kinderen uitgevlogen zijn, gaan we eens in een ander jaargetijde en willen ook zo Le Marche ervaren, vooralsnog doen we het met de indrukken die gedeeld worden via Vivere e Gustare.

Peter en Sabine Nas

Droomvakantie Le Marche

Familie van Gils Le Marche De MarkenHet is altijd weer spannend als we het vakantieadres naderen. Wat valt er te zien achter de volgende heuvel of bocht? Zal het uitzicht weer even mooi zijn als de vorige keren?  En voor de kleinkinderen: hoe is het zwembad?  Is het al een beetje op temperatuur en kunnen ze er vandaag al in?

Familie van Gils Le Marche De MarkenEen ontmoeting met de eigenaren is al een verhaal op zich. We zijn door hen verwend met flessen wijn, heerlijke lunches, lekkere groenten en fruit uit eigen tuin. Je hebt ook altijd het idee dat zij niet willen dat het jou aan iets ontbreekt, zoals vorig jaar toen we op de dag van de arbeid met het vliegtuig arriveerden en onderweg alleen gesloten winkels en supermarkten zagen. Toen we in ons huis aan kwamen, bleek dat de eigenaren hier rekening mee hadden gehouden en er was voldoende om de dag en de volgende morgen door te komen. Super!

Familie van Gils Le Marche De MarkenToen de kleinkinderen op  zwemles zaten hebben we ze beloofd om een huis met zwembad op een berg te huren als ze hun zwemdiploma haalden en dat doen we nu al voor de vijfde keer in Le Marche.  Het is een beetje onze droomvakantie geworden op de buitengewoon mooie plaatsen met de fantastische uitzichten, vaak tot aan de Adriatische Zee. De dorpjes en burchten liggen ook op de mooiste heuvels en ademen nog een heerlijke rust uit. Le Marche is niet platgetreden door de toerist hoewel het zoveel te bieden heeft.

We zijn nog nooit teleurgesteld en weten dat dit ook niet gaat gebeuren.

Wil en Bea van Gils. Hans, Claudia, Janne en Mees Weeland

Authentiek Le Marche

Masha en Theo Le Marche De MarkenToen wij nog geen kinderen hadden maakten we verre reizen, toen de kinderen kwamen gingen we op zoek naar een manier van vakantie vieren die zowel bij ons als de kinderen paste. Een resort in Cyprus, een farmhouse op Gozo, een camping in Frankrijk, op zich best lekker maar dit was het voor ons gewoon niet!

Masha en Theo Le Marche De Marken Toen werd het een huisje in Frankrijk. We misten altijd iets, voelden ons denk ik te veel toerist. Na een paar jaar in Frankrijk een huisje te hebben gehuurd besloten we de overstap naar Italië te maken. We hadden gehoord dat de Marken nog authentiek en niet toeristisch was. Enthousiast door het uitstekende advies van Vivere e Gustare boekten wij twee verschillende Agriturismo, een week vlak bij de kust en een week in de bergen. Het bleek een schot in de roos! We werden direct verliefd op de mooie afwisselende streek, het fantastische eten, de heerlijke wijnen, het klimaat, het op iedere hoek van de straat verkrijgbare  heerlijke kopje koffie en de vriendelijke Italianen. Nooit eerder gingen wij terug naar een vakantieplek.  En ook nu nog nemen we ons ieder jaar voor dat het toch echt de laatste keer moet zijn. Na 2 dagen weten we echter al dat we het jaar erop weer terug gaan. Inmiddels komen we al 4 jaar in de Marken en hebben we verschillende delen van de streek ontdekt. Ieder jaar is weer verrassend, ontdekken we weer nieuwe pittoreske dorpjes, gezellige markten en festivals, heerlijke restaurantjes, prachtige strandjes, onverwachts mooie natuur en genieten we van onze Italiaanse vrienden. Drie heerlijke weken la Dolce Vita! Dit is voor ons puur en optimaal genieten van het leven. Hier voelen we ons geen toerist maar voelen we ons thuis. En eenmaal thuis genieten we onder het genot van de door onszelf geïmporteerde lekkernijen en wijnen na van onze vakantieherinneringen en is het aftellen weer begonnen......

Masha Moerkerken en Theo Thonissen