Bel of WhatsApp

Op weg naar Le Marche

 

 

 

 

 

 

De Zomervakantie staat nu echt voor de deur en velen zullen met de auto naar het zuiden afreizen. Helaas kan het behoorlijk druk worden onderweg. Daarom hebben we de tips om hiermee om te gaan op een rij gezet.

Onderweg zullen de meesten de -gevreesde- Gotthardtunnel tegenkomen. Je kunt echter wel rekening houden met de drukte door een alternatieve route of bepaalde tijden te vermijden. De drukke dagen zijn vrij voorspelbaar. Voor een overzicht daarvan (zowel in zuidelijke als noordelijke richting) kijk dan hier

Verder biedt de site van de ANWB ook informatie over alternatieve route's. Dat zijn o.a.

Richting Bellinzona: van Basel via Zürich en Chur, door de San Bernardinotunnel naar Bellinzona.

Van Bern via Spiez en de autotrein Kandersteg - Goppenstein, vervolgens via Visp, Brig, Simplonpas (of autotrein Brig - Iselle) richting Iselle, Domodossola of een stuk oostelijker via Brig - Urichen, over de Nufenenpas richting Airolo en Bellinzona.

Alternatief voor als de Gotthardtunnel (A2) langdurig dicht is of flinke file staat: de pasroute tussen Göschenen en Airolo. Zelf vinden wij dit een prettige route, mooi en ook niet veel langer. Ga er voor de Gotthard op tijd af (bij Wassen bijvoorbeeld). Ook op de terugweg is deze route goed te doen. Houd de verkeersinfo in de gaten en ga op tijd de snelweg af.