Bel of WhatsApp

Schoolvakanties 2017

Schoolvakantie 
De schoolvakanties voor 2017 zijn bekend. Zeker wanneer je hieraan gebonden bent en in het hoogseizoen op vakantie wilt gaan moet je rekening houden met de drukte. Toch zijn er mogelijkheden om de drukte en hoge(re) prijzen te vermijden.

 

Vakantie 

De schoolvakanties in Nederland zijn, voor de zomervakantie, per regio ingedeeld. Wanneer jouw zomervakantie in de begin of einde van de vakantie periode valt. Dit jaar is loopt de periode van basisscholen en voortgezet onderwijs van 8 juli tot 3 september. Maar dat verschilt dus per regio. Het aan te raden om te kijken of je in het begin (v.a. 8 juli) of het einde (tot 3 september) kunt gaan. De drukste periode is immers wanneer alle regio's op vakantie zijn (22 juli - 20 augustus). Bij een aantal bestemmingen zijn de prijzen tot half juli of v.a. half augustus lager. Zo vermijd je drukt en de hogere prijzen. Wil je weten welke perioden gelden voor welke regio? kijk dan hier

In Belgie wordt een ander systeem gehanteerd, hier is de vakantieperiode voor alle typen onderwijs voor iedereen hetzelfde, ongeacht de regio. De periode loopt van 1 juli - 31 augustus. Ook hier geldt dus dat aan het begin en einde van de vakantieperiode de grootste kans op beschikbaarheid is en lagere prijzen. Wil je weten hoe de vakantie in Belgie vallen? kijk dan hier

De Italianen zelf gaan vooral in augustus op vakantie, maar regelen en plannen hun vakantie wat later. Ga je dus in augustus, wacht dan niet te lang.

Schoolvakantie

Maar Le Marche is natuurlijk niet alleen in de zomervakantie aantrekkelijk. Ook de Paasvakantie (Belgie 3 - 17 april) en de Meivakantie (Nederland 22 - 30 april) zijn heerlijke perioden om een bezoek aan Le Marche te brengen. Zeker tegenwoordig met goede en goedkope vliegverbindingen en autohuur is een bezoek aan Le Marche goed te doen.

 

Tags 
Schoolvakantie
2017
Nederland
Belgie
Le marche
Zomervakantie
Paasvakantie
Meivakantie