Bel of WhatsApp

Uit eten in Le Marche

Een belangrijke reden om in Le Marche, Italië op vakantie te gaan is natuurlijk het eten. Of je het nu zelf klaar maakt of uit eten gaat. Uit eten gaan is heel gezellig en helmaal niet duur, ook niet als je met het hele gezin gaat. Hoe dat in zijn werk gaat ?

Uit eten gaan is – in Le Marche- relatief goedkoop. Zeker wanneer je het centrum en de toeristische plekken vermijd. Wanneer je naar een restaurant gaat en je weet het van tevoren, dan is het aan te raden om te reserveren (prenotare). De eigenaar houdt dan rekening met je, zowel qua plaats als met het menu. In het –binnen- land kun je over het algemeen goed eten. Wil je toch alles proeven (antipasta, primo, secondo, dolce) dan is het heel gebruikelijk om voor minder personen te bestellen. Het delen van gerechten, zeker ook met kinderen, wordt heel normaal gevonden.

Houd je van vis? Houd er rekening mee dat Italianen vis aan de kust eten, dat wil zeggen daar waar je de zee kunt horen! Er word heel veel verse vis aangevoerd probeer dus de ‘lokale’ vis te eten, de zeetong komt toch echt uit de Noordzee!