Bel of WhatsApp

Vakantiehuizen Ascoli Piceno San Benedetto Le Marche De Marken

In het westen van de provincie Ascoli Piceno ligt het bergmassief van de Sibillini. Dit is een van de hogere gebergten van de Apennijnen en bereiktLe Marche De Marken Monte Sibillini een maximale hoogte van 2476 meter (Monte Vettore). Het is de hoogste berg van zowel de provincie als van de gehele regio Le Marche.  Het is ook een nationaal park. Hier ontspringt de rivier waar de hoofdstad aan gelegen is. Ten noorden van de stad Ascoli Piceno ligt de Monte Ascensione (1103 m), een markante berg die boven de omgeving uittorent.

De monumentale hoofdstad ligt op de plaats waar de Vallei van de Tronto zich verbreedt. In het gedeelte van het dal tussen de stad en de kust is behoorlijk wat (lichte) industrie gevestigd. Aan zee ligt San Benedetto del Tronto, de tweede stad van de provincie, tevens de belangrijkste badplaats. In deze prachtige omgeving vindt u een aantal mooie Villa's, Vakantiehuizen en Appartementen in Agriturismo.

Ascoli Piceno Le MarcheAscoli Piceno behoort tot de mooiste steden van Italië. Het oude middeleeuwse centrum is nog bijna helemaal intact. Hoogtepunten zijn het Piazza del Popolo met het enorme Palazzo dei Capitani del Popoli en de kerk van San Francesco, de Duomo en het plein ervóór met zijn fonteinen. Verder zijn er nog een oude brug over de Tronto, de Ponte di Solesta en de resten van een Romeins theater.

De stadjes Sarnano en Amandola iggen aan de voet van het Parco Nazionale Sibillini.Sarnano Le Marche Mooi startpunt voor wandelingen.De bergweiden staan bekend om hun vele soorten planten, waaronder Edelweiss. In het park ligt het kristalheldere meer Lago di Pilato, wandelbestemming van velen. Twee bergpassen brengen de automobilist een eind op weg; de Forca Canapine (1543 m.) en de Forca di Presta (1536 m.). Beide liggen op de grens met Umbria.

San Benedetto del Tronto Le MarcheAan de kust ligt een van de bekendste badplaatsen van Le Marche, San Benedetto del Tronto. Bijzonder populiar bij de Italianen zelf. Mooi stranden en boulevard, maar wel druk, zeker in augustus.

Wij zelf vinden Grottamare leuker. Kleiner, intiemer en mooi gelegen. Leuke boulevard en de palm- en pijnbomen tot op het strand!Grottamare Le Marche

In het achterland vindt je een aantal leuke plaatsen die een bezoek zeker waard zijn. Offida, het bekroonde Moresco en natuurlijk Ripatransone emt het kleinste straatje ter wereld? 

Vanuit uw Vakantiehuis, Villa of Appartement zijn de zandstranden bij San Benetto del Tronto en Grottamare goed te breiken.

 

Vakantiehuizen nabij Ascoli Piceno, Le Marche

Op onderstaande kaart ziet u de Vakantiehuizen en Appartementen bij Ascoli Piceno, Sarnano en Grottamare en het achterland in de provincie Ascoli Piceno. Klik door op een van de locaties en u ziet alle foto's en details van de accomodatie.

 

 

Een volledig overzicht waar al onze Villa's, Vrijstaande Vakantiehuizen en Appartementen in Le Marche gelegen zijn?
Kijk dan de op de overzichtskaart van Le Marche