Bel of WhatsApp

Vakantiehuizen Fano Le Marche De Marken

In de omgeving van Fano in de provincie Pesaro Urbino in Le Marche bieden wij op een aantal prachtige locaties Vrijstaande Vakantiehuizen, Vakantiewoningen, Appartementen in  Agriturismo aan.

Fano is een bijzonder leuke stad, gelegen aan zee met een mooi oud en gezellig centrum. Le Marche De Marken Fano

Op veel plaatsen vind je de oude romeinse ommuring nog terug met als hoogtepunt de nog intacte poort van keizer Augustus.
De stad ligt aan de Adriatische Zee, iets ten noorden van de monding van de rivier de Metauro. Na Pesaro en Ancona is Fano de derde stad van de regio  Le Marche  wat betreft inwonertal.

In de Romeinse tijd heette de stad Fanum Fortunae, vernoemd naar de tempel Fortunae. Keizer Augustus maakte er een kolonie van en herdoopte het Colonia Julia Fanestris. Hij liet in het jaar 9 een stadspoort bouwen die er vandaag de dag nog staat. In het 538 werd Fano verwoest door de Goten en vervolgens weer opgebouwd door Belisarius, generaal van het Byzantijnse Rijk.

Le Marche De Marken Fano strandIn de zomer worden de -zand- stranden grotendeels bevolkt door Italianen. Direct bij de stad is een leuke boulevard met kiezelstrand.

Vandaag de dag is Fano is een belangrijk commercieel en industrieel centrum, een geliefde badplaats en in het bezit van een bedrijvige jacht- en vissershaven. De stad ligt langs de snelweg A14 Bologna-Tarento, de spoorlijn Milaan-Lecce en de belangrijke Via Flaminia die naar Rome leidt.

Le Marche Fano, poort Augustus

Bezienswaardigheden:
Boog van Augustus
Muur van Augustus
Kathedraal
Palazzo del Podestà
Palazzo Malatestiana (Musea)

In de nabije omgeving liggen een aantal mooie dorpjes/stadjes waar verschillende Villa's ,Vakantiehuizenen of Appartementen gelegen zijn. zoals Mondavio (met burcht), Cartoceto (centrum van de olijfolie), Novilara, Mombaroccio, Mondolfo, Serrungarina.

 

Vakantiehuizen nabij Fano, Le Marche

Op onderstaande kaart ziet u de Vakantiehuizen en Appartementen bij Fano in de provincie Pesaro-Urbinbo. Klik door op een van de locaties en u ziet alle foto's en details van de accomodatie.

Een volledig overzicht waar al onze Villa's, Vrijstaande Vakantiehuizen en Appartementen in Le Marche gelegen zijn?
Kijk dan op de overzichtskaart van Le Marche