Bel of WhatsApp

Vakantiehuizen Fossombrone Urbino Le Marche De Marken

In het achterland van de provincie Pesaro Urbino vindt u bij Fossombrone, Urbino en Cagli op een aantal prachtige locaties Vrijstaande Vakantiehuizen, Vakantiewoningen en Appartementen in Agriturismo aan.Fossombrone Le Marche Italie

Fossombrone is een levendige stadje met een gezellig centrum en een winkelstraat met arcade's, de corso, waar 's avonds druk geflaneerd wordt. Boven de stad ligt een groot fort op de helling van de Monte Cesane wat ook een prachtig wandelgebied is. Via de nabelegen 'gola di Furlo, een kloof waardoor de oude toegangsweg naar Rome liep (resten daarvan zijn nog steeds te zien) berijk je het heuvel- en bergachtige achterland waar Urbino gelegen is.

Urbino is een van de 'parels' van Le Marche. Al eeuwen een belanrijke universiteitsstad en ook nu nog, wat Urbino Le Marche Italievoor een levendige sfeer zorgt. Mooi oprijzend vanaf de heuvels heb je een prachtig zicht op de 'topper' het palazzo ducale. Naast Ascoli Piceno is Urbino van deze regio de belangrijkste kunststad. De ommuurde stad ligt op een heuvel op 485 meter hoogte. Urbino is de geboortestad van belangrijke kunstenaars als Rafaël en Donato Bramante. Meer dan Florence nog wordt Urbino gezien als de bakermat van de Renaissance.

Bezienswaardigheden: Het historische centrum van Urbino staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen. Het belangrijkste monument is Palazzo Ducale met zijn markante torens aan de voorzijde. In het gebouw huist ook het museum Galleria Nazionale delle Marche waar belangrijke werken te zien zijn als 'La Muta' (Rafaël), 'Veduta della Città Ideale' (Piero della Francesca) en het 'The Resurrection (De Opstanding)' (Titiaan).Urbino Le Marche Italie

Naast het Palazzo Ducale zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, waaronder de Duomo di Urbino (hoofdkerk) en het Oratorium van St. Jan de Doper (Oratorio di S. Giovanni Battista), met daarin een goed bewaard gebleven frescoschildering van de geboeders Jacopo en Lorenzo Salimbeni uit 1416. Het geboortehuis van Rafaël Santi is ook nog te bezichtigen.

In het achterland vindt u verder nog een aantal plaatsen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Te weten, Cagli (leuke stad met lendig centrum aan de voet van de monte Catria), Urbania, Piobbico en Apecchio.

Dit gebied is ook zeer geschikt om te wandelen en geliefd bij (berg) wandelaars; er zijn veel, goed uitgezette routes op Monte Catria, Monte Accuto, Monte Nerone en de Monte Cesane. Vanuit uw Vakantiehuis of Appartement zijn de stranden bij Fano en Marotta goed te bereiken.

Vakantiehuizen nabij Urbino en Fossombrone, Le Marche

Op onderstaande kaart ziet u de Vakantiehuizen en Appartementen nabij Fossombrone, Urbino en Cagli in de provincie Pesaro-Urbinbo. Klik door op een van de locaties en u ziet alle foto's en details van de accomodatie.

 

Een volledig overzicht waar al onze Villa's, Vrijstaande Vakantiehuizen en Appartementen in Le Marche gelegen zijn?
Kijk dan de op de overzichtskaart van Le Marche