Bel of WhatsApp

Vakantiehuizen Macerata Tolentino San Ginesio Le Marche De Marken

De provincie Macerata is gelegen in de Midden-Italiaanse regio Le Marche. Ze grenst in het noorden aan de provincie Ancona, in het zuiden aan de provincies Ascoli Piceno en Fermo en in het westen aan de regio Umbrië.

In deze prachtige omgeving vind je op mooie locaties Vakantiehuizen, Villa's en Appartementen in Agriturismo's.

In het westen van de provincie ligt de bergketen van de Apennijnen. De hoogste toppen liggen in het uiterste zuidwesten, dit is Le-Marche-De-Marken-meerhet bergmassief van de Sibillini dat de status van nationaal park heeft. Niet alleen mooi uitzichten maar ook een prachtig gebied voor wandelaars!

Het land tussen de hoge toppen en de Adriatische kust is sterk heuvelachtig. De hoofdstad, Macerata,  ligt 15 kilometer landinwaarts op een heuveltop tussen de twee belangrijkste dalen van de provincie: het Valle del Chieti en Valle del Potenza. Langs de kust zijn overwegend zandstranden te vinden, de belangrijkste badplaats is Porto Recanati.

Macerata Le Marche SferisticoMacerata is een bijzonder mooie stad met ook een prachtig amfitheater. Hier vindt 's zomers een opera festival plaats. De stad telt vele monumenten waaronder het bijzondere openluchttheater Sferisterio uit 1819, geïnspireerd op de bouwwerken van Andrea Palladio. Het Piazza della Libertà is het hart van de stad. Hier staan onder andere de universiteit, het theater en de 15de-eeuwse toren Torre Civica. Tip, parkeer in de parkeergarage onder de muur van het oude centrum, niet duur en de auto blijft lekker koel!

Tolentino Le Marche Italie

De stad Tolentino is zeker een bezoek waard. Mooi oud centrum met een zeer bijzondere klokkentoren.

Wanneer je het zwembad je Vakantiehuis of Villa in deze prachtige omgeving moe bent kun je ook eens een bezoek brengen aan de Abbadia di Fiastra. Gelegen vlakbij Urbisaglia (met veel romeinse opgravingen) ligt deze abdij in een parkachtige omgeving. Leuke wandeling rondom, winkeltjes met lokale producten.

Abbadia Fiastra Le Marche ItalieUiteraard is er ook de kust met bekende badplaatsen, zandstranden en Italianen! Verder zijn er de stadjes/dorpen als San Severino Marche met het mooie plein, San Ginesio en Colmurano die leuk zijn om te bezoeken bij een rondrit.

Vanuit uw Vakantiehuis, Villa of Appartement zijn de zandstranden bij Porto Recanati, Porto San Giorgio en Porto Sant Elpido goed te breiken.

 

Vakantiehuizen nabij Macerata en San Ginesio, Le Marche

Op onderstaande kaart ziet u de Vakantiehuizen en Appartementen bij Macerata, Tolentino en het achterland in de provincie Macerata. Klik door op een van de locaties en u ziet alle foto's en details van de accomodatie.

 

Een volledig overzicht waar al onze Villa's, Vrijstaande Vakantiehuizen en Appartementen in Le Marche gelegen zijn?
Kijk dan de op de overzichtskaart van Le Marche